Anugerah Tokoh NILAM Peringkat Negeri Sembilan Tahun 2017 (HARI PERTAMA)

Ditulis oleh How Swee Ching pada . Posted dalam Unit Pusat Sumber Pendidikan

Hari Pertama (25.09.2017/ Isnin)

Seramai 51 orang murid yang mewakili enam daerah di Negeri Sembilan telah mendaftarkan diri sebagai calon Tokoh NILAM Peringkat Negeri Sembilan bagi tahun 2017. Mereka ini terdiri daripada calon-calon bagi kategori Sekolah Rendah (Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris) serta kategori Sekolah Menengah (Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris).

Buat julung kalinya juga, pihak UPSP BTPNNS telah mengambil inisiatif awal dengan memasukkan elemen penulisan kreatif sebagai aspek yang akan dinilai dalam kategori penulisan individu. Hal ini kerana penulisan kreatif akan dimasukkan sebagai perkara yang dinilai selain daripada penulisan ilmiah dan penulisan soalan khas yang berunsurkan KBAT pada Anugerah Tokoh NILAM peringkat kebangsaan tahun 2018. Selain itu juga, calon-calon ini juga dinilai dari sudut penilaian secara berkumpulan, inter dan intrapersonal serta Folio Profil Tokoh NILAM.

Aktiviti yang dijadualkan pada hari ini telah berlangsung dengan jayanya. Usai sahaja sesi taklimat program suaikenal, calon Tokoh NILAM telah didedahkan dengan ilmu penulisan kreatif oleh En. Abdul Jalil. Manakala pada slot petang pula diteruskan dengan Teknik dan Kaedah Penulisan Berkesan oleh En. Shafari. Pegawai pembimbing akan sentiasa bersama-sama dengan ahli kumpulan masing-masing bagi membantu calon Tokoh NILAM ini melaksanakan aktiviti riadah dan juga pencarian maklumat.

 

 

SILA KLIK PADA PAUTAN DI BAWAH :

GALERI NILAM 2017

 

PENDAFTARAN          SUAIKENAL

 

PENULISAN

           TEKNIK